Sökning

E-bibban

Böcker och ljudböcker

Ellibs

I Ellibstjänsten hittar du i första hand litteratur på finska och svenska. Det finns också en liten samling engelsk litteratur.

Ellibs-tjänstens användning tar slut efter sommaren och möjligheten att göra reservationer upphör i tjänsten den 29.4. I fortsättningen kan du låna e-böcker från kommunernas gemensamma E-bibliotek.

Overdrive - utländska e-böcker

Tjänsten OverDrive innehåller främst litteratur på engelska, men även viss litteratur på finska och svenska. Det finns även läsning för barn och unga.

Overdrive-tjänstens användning tar slut i slutet av året och möjligheten att göra reservationer upphör i tjänsten den 1.7. I fortsättningen kan du låna e-böcker från kommunernas gemensamma E-bibliotek.

Overdrive - Svenska e-böcker

Overdrive erbjuder även böcker och ljudböcker på svenska.

Naxos Spoken World Library

Du kan lyssna på ljudböcker på engelska och tyska.

Celia

Celia erbjuder ljudböcker för personer med lässvårigheter. Du kan registrera dig som Celia-användare i biblioteket. Läs mer om introduktionen av Celia.

Tidningar

PressReader

PressReader erbjuder tusentals tidskrifter och tidningar från cirka 120 länder och på 60 språk. Bland annat finns tidningar The Guardian, Svenska Dagblade The Washington Post, T3, Auto Express och Mollie Makes. Du kan läsa tidningar var som helst.

ePress

Epresstjänsten (före eMagz) innehåller mer än 80 inhemska tidningar och ett fåtal tidningar som t.ex. Anna, Kotiliesi, Suomen Kuvalehti, Tekniikan Maailma, Maaseudun Tulevaisuus och Iltalehti. Du kan läsa tidningar var som helst.

Tidningar lokalt på bibliotek:

ePress-tjänsten tar slut som fjärranvändning den 1.7. I fortsättningen kan du läsa inhemska tidskrifter i kommunernas gemensamma E-bibliotek. Enbart e-tidningar som kan läsas i biblioteket är i fortsättningen tillgängliga i ePress-tjänsten.

Musik

Medici.tv

I Medici.tv:s videotjänst kan du se tusentals videor av högsta kvalitet på konserter, operor och baletter, samt dokumentärer och utbildningsmaterial.

Naxos Music Library

Naxos Music Library (NML) är världens största onlinebibliotek för klassisk musik. Tjänsten erbjuder för närvarande nästan 190 000 CD-skivor med musik och mer än 2,8 miljoner klassiska musikstycken.

Naxos Music Library Jazz

Naxos Music Library Jazz är en online-jazzmusiksamling med över 200 000 låtar.

Naxos Music Library World

Musik från hela världen.

Rockway

Lär dig spela, sjunga och spela in oavsett om du är nybörjare eller avancerad spelare. Det finns 69 videokurser om olika ämnen, från gitarrspel till sångteknik.

Språkkurser

Promentor

I Promentors kursutbud ingår elementära och avancerade kurser som lämpar sig för fristående studier. Det största urvalet finns på inhemska språk och engelska. Språkvalet inkluderar: finska, engelska, svenska, spanska, tyska, ryska, italienska och franska.

Naxos Spoken Word Library

Naxos Spoken Word Library, som är specialiserat på e-ljudböcker, innehåller dussintals språkkurser i ljudboksformat. Du hittar kurserna genom att trycka på rubriken "Language" i menyn.

OverDrive

E-bokstjänsten OverDrive har ett brett utbud av e-böcker och ljudböcker avsedda för språkstudier.

Databaser

EEBO - Early English Books Online

Digitaliserad engelsk litteratur från 1473–1700. Du kan bara använda denna databas på en biblioteksdator.

Naxos Music Library

Klassisk musik onlinetjänst och databank. Du kan komma åt databasen var som helst genom att logga in med ditt bibliotekskortsnummer.

Nationalencyklopedin

Svensk encyklopedin. Du kan komma åt databasen var som helst genom att logga in med ditt bibliotekskortsnummer. Vanda, Esbo och Helsingfors biblioteksdatorer har en egen länk och Grankulla bibliotek har en egen länk.

NetMOT-sanakirjasto

Högkvalitativa ordböcker på olika språk (inklusive engelska, svenska, tyska, franska, spanska och estniska). Används inte i Vanda.