Haku

Kirjallisuus

Lukuhaaste

Lue, miten voit osallistua lukuhaasteeseen. Voit myös vierailla pienen lukuhaasteen sivulla tai tarkastella aiempien vuosien lukuhaasteita.

Kirjavinkit

Uutuudet ja varatuimmat kirjat

Lisää kirjavinkkejä

Kirjasampo on kirjastot.fi:n ylläpitämä sivu suomennetusta kaunokirjallisuudesta ja kirjailijoista.

Suomen yleisten kirjastojen e-aineistot

Kirjaston blogit

Espoon fantasia

Espoon kaupunginkirjaston fantasiaryhmäläiset ovat fantasia- ja tieteiskirjallisuuteen erikoistuneita asiantuntijoita. Blogissa he avaavat työtään niin asiakkaille kuin kirjastokollegoille. He puhuvat työkseen kirjoista, joten täällä on pinoittain kirjavinkkejä.

Lukijalta lukijalle

Espoon kaupunginkirjasto kokoaa yhteen juttuja kirjoittajille ja lukijoille. Lukijalta lukijalle on paikka hyville kirjoille sekä muihin kirjoihin liittyville aiheille. Kirjoittamisestakin puhutaan. Betalukija-palvelussa lukemisen ammattilaiset lukevat kirjastotyönsä ohessa harrastajakirjoittajien tekstejä ja antavat niistä palautetta.

Lukupiiri.net -Kirjastojen lukupiirejä

Blogi kokoaa yhteen Vantaan kirjastoissa toimivien lukupiirien kuulumisia. Jutuissa esitellään kokoontumisten tulevia kirjoja ja kerrotaan, mitä piiriläiset ovat kirjoista miettineet.

Suosittelija-blogi

Vantaan kaupunginkirjaston ylläpitämässä blogissa suositellaan kirjoja ja erilaisia verkkoaineistoja ajankohtaisista aiheista. Blogia ei ole päivitetä enää.

Tarinoiden lumo - Kirjallisuusterapiaa Vantaan kirjastoissa

Blogista löydät kirjallisuusterapeuttisia lukusuosituksia, erilaisia kirjoituksia aiheesta sekä tietoa Vantaan kirjastoissa järjestettävistä ' kirjallisuusterapeuttisista kirjoitus- ja lukupiireistä.

Tiksin runoklubi

Tikkurilan kirjastossa kokoontuvan Runoklubin blogissa kerrotaan tulevista ja menneistä runotapahtumista sekä julkaistaan osallistujien runoja.