Haku

Kirjastoautot

Kirjastoauto tuo kirjaston palveluja alueille, joissa ei ole kiinteää kirjastoa. Autot kiertävät pysäkkien lisäksi esimerkiksi kouluilla ja päiväkodeissa. Autosta voi lainata kirjastokortilla.

Espoon kirjastoauto

Elämysauto Välkky

Monipuolinen ja muuntautuva tapahtuma-auto monenlaisiin tarpeisiin, kuntalaisten iloksi.

Arkisin Välkky kiertää kouluilla ja päiväkodeilla, jotka ovat kaukana fyysisistä kirjastoista. Ohjelmassa on perinteistä lainausta ja palautusta mutta myös kirjavinkkausta, lukukoiravierailuja ja työpajoja.

Iltaisin ja viikonloppuisin Välkyn voi löytää erilaisista tapahtumista. Pyrimme tavoittamaan kuntalaisia erityisesti alueilla, joilla ei muuten ole kulttuuritarjontaa tai osallistumisen mahdollisuuksia. Välkky osallistuu usein esimerkiksi asukasyhdistysten ja seurojen kyläjuhliin ja karnevaaleihin, koulujen kausiriehoihin ja espoolaisiin tapahtumiin ja festivaaleihin.

Kurkkaa nettisivuille ja someen, niin tiedät, missä Välkky menee. Voit myös pyytää Välkkyä mukaan omaan tapahtumaasi.

Lisätietoa Välkyn tapahtumakäytöstä

Välkky Instagramissa

Helsingin kirjastoauto

Lastenkirjastoautot Skidi ja Stoori palvelevat iltareiteillä arkisin, lukuun ottamatta keskikesän taukoa sekä juhlapyhiä ja niitä edeltäviä aattopäiviä. Koulujen lomien aikaan ei ajeta säännöllisiä aamureittejä, mutta tehdään yksittäiskäyntejä esimerkiksi päiväkoteihin ja leikkipuistoihin.

Tästä linkistä löydät Helsingin lastenkirjastoautojen iltareittien aikataulut tiedostomuodossa.

Kirjastoautojen aikataulu (PDF)

Alla olevasta linkistä löytyvät kirjastoautojen päiväkohtaiset kalenterit ja kirjastoautopysäkit. Aamupäivien koulu- ja päiväkotipysäkit saattavat muuttua äkillisesti koulujen ja päiväkotien tarpeiden mukaan, eikä niitä välttämättä tällöin ehditä päivittää kalenteriin.

Kirjastoautojen kalenterit ja pysäkkikartta

Vantaan kirjastoauto

Vantaalla on kaksi kirjastoautoa, Haave ja Tarina. Soita meille arkisin kello 9-15 numeroon 043 825 1752 tai laita sähköpostia auto.kirjasto@vantaa.fi

Ilmoita noutopysäkin nimi varatessasi aineistoa kirjastoautoon. Tervetuloa kirjastoautoon!

Kirjastoautot palvelevat arkisin juhlapyhiä lukuunottamatta. Pysäkkejä kirjastoautoilla on yhteensä 119, joista iltapysäkkejä 41, kouluja 32, päiväkoteja 44 ja muita laitoksia 2. Lisäksi kirjastoautoa käyttää 19 päiväkotia muiden pysäkkien yhteydessä.

Kaikki pysäkkimme ovat Google Mapsissa.

Kirjastoautot eivät valitettavasti ole esteettömiä. Hissiä tai invaluiskaa ei ole, eli sisään ei ole mahdollista päästä esimerkiksi pyörätuolin, rollaattorin tai lastenvaunujen kanssa. Kaikki pysäkkimmekään eivät ole esteettömästi saavutettavissa. Tarvittaessa virkailija voi valita, lainata ja tuoda asiakkaan toivomat aineistot ulos.

Pysäkit ja aikataulut