Haku

Joustoasiakkuus ja kotipalvelu

Joustoasiakkuus

Helmet-kirjastoissa on käytössä joustoasiakkuus. Se helpottaa kirjastoasiointia silloin, kun ei pääse käymään kirjastossa.

Kirjastossa käynti voi olla joissakin tilanteissa vaikeaa tai jopa mahdotonta. Esimerkiksi sairaus, vamma tai vaikeus liikkua voivat tehdä kirjastoon pääsystä hankalaa.

Jos sinulla tai läheiselläsi on jokin este henkilökohtaiselle kirjastokäynnille, voitte hakea joustoasiakkuutta. Joustoasiakkuus tarkoittaa, että asiakas valtuuttaa jonkun muun hoitamaan kirjastoasioinnin puolestaan.

Joustoasiakkaiden lainoille ei kerry myöhästymismaksuja eivätkä heidän lainansa mene perintään. Laina-ajat ja uusinnat ovat kuitenkin samat kuin muilla asiakkailla.

Rekisteröidy joustoasiakkaaksi

Joustoasiakkaaksi voi rekisteröityä missä tahansa Helmet-kirjastossa. Rekisteröitymiseen tarvitaan valtuuttajan ja valtuutetun tiedot. Rekisteröitymislomakkeen saa kirjastosta tai Helmet.finna.fi-sivulta Ilmoittautumislomake joustoasiakkaaksi (PDF).

Kotipalvelu tuo kirjat kotiovellesi

Onko sinun hankalaa tulla kirjastoon iän, sairauden tai vamman takia? Oletko liikuntaesteinen? Ota yhteyttä kirjaston kotipalveluun ja kerro, mikä kirjaston tarjonnassa kiinnostaa. Sen jälkeen kirjaston kotipalvelu toimittaa tilaamasi aineiston sinulle suoraan kotiin. Voit myös valtuuttaa jonkun asioimaan puolestasi valtakirjalla.

Ota yhteyttä oman kaupunkisi Kotikirjastoon: