Haku

Musiikki

Kirjastoilla on paljon musiikkiaineistoja ja muuta soittamiseen liittyvää. Voit lainata soittimia ja varata soittostudioita. Voit käyttää Helmet-hakua löytääksesi musiikkiaineistoja. Voit rajata hakua ainestotyypin mukaan esimerkiksi nuotteihin, äänitteisiin ja esineisiin. Jos etsit uutta kuunneltavaa, voit kokeilla Helmet-musiikkihaastetta!

Helmetin uutuusäänitteet

Verkkoaineistot

Naxos-musiikkipalvelut

Helmet-kirjastot tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden kuunnella musiikkia kolmessa eri Naxos-verkkopalvelussa. Kuunneltavia kappaleita on yhteensä yli 2 miljoonaa ja valikoima kasvaa jatkuvasti.

Naxos Music Library -palvelussa voit kuunnella klassista musiikkia. Tarjolla on myös jonkin verran kansanmusiikkia sekä vanhempaa bluesia ja jazzmusiikkia. Lisäksi palvelu sisältää valtavan määrän tietoa musiikista kuten levyjen kansivihkoja, valmiita soittolistoja sekä oopperoiden juonikuvauksia ja librettoja. Myös mobiilisovelluksena.

Naxos Music Library Jazz tarjoaa tuhansien levyjen kokoelman eri aikakausien jazzia. Valmiiden soittolistojen avulla voit tutustua muun muassa legendaarisiin jazzpianisteihin. Myös mobiilisovelluksena.

Naxos Music Library World tarjoaa kattavan valikoiman maailmanmusiikkia ja etnoa. Kokoelman levyt tulevat eri puolilta maailmaa. Myös mobiilisovelluksena.

Ohjeita Naxos-palveluiden käyttöön.

Medici.tv

Medici.tv:n videopalvelussa voit katsella tuhansia huippulaatuisia videoita konserteista, oopperoista ja baleteista sekä dokumentteja ja opetusmateriaalia.

Medici.tv sisältää yli 3 000 videota konserteista, oopperoista ja baleteista sekä dokumentteja ja mestarikursseja. Musiikki on pääosin klassista, mutta mukana on jazziakin.

Medici.tv lähettää suorana vuosittain myös yli 150 livetapahtumaa maailman arvostetuimmista konserttisaleista, festivaaleista ja kilpailuista yhteistyössä huipputuottajien ja taiteilijoiden kanssa. Suoralähetyksiä voi katsoa palvelussa yleensä kolmen kuukauden ajan.

Ohjeita Medici-tv:n käyttöön

Rockwayn verkkokurssit

Rockway-verkkokurssien avulla voit opiskella soittoa, laulua ja äänittämistä olit sitten aloittelija tai jo pidemmälle edistynyt soittaja. Tarjolla on 69 videokurssia eri aihepiireistä, kitaransoitosta laulutekniikkaan. Käytössäsi ovat myös metronomi ja viritin sekä mahdollisuus äänittää itseäsi. Kaikki kurssit ovat suomenkielisiä.

Ohjeita Rockwayn käyttöön

Musakoulu

Haluatko perehtyä syvällisemmin klassiseen musiikkiin, mutta et osaa nuotin nuottia? Helmet-Musakoulussa kuka tahansa voi syventää verkon kautta musiikintuntemustaan. Musakoulu avaa sävellysten rakenteen musiikkia tuntemattomallekin.

Muut linkit

Helmet Musiikki -Facebook-sivu

Opi musiikista -Facebook-ryhmä

Tapahtumat

Tapahtumat

Tapahtumat

Hae tapahtumia
Ajankohta:

Studiot

Studioissa voit äänittää ja editoida musiikkia itse. Studioita on Entressessä, Isossa Omenassa, Itäkeskuksessa, Oodissa, Pasilassa, Sellossa, Tapiolassa, Tikkurilassa. Espoon ja Helsingin studiot varataan Varaamossa ja Vantaan studiot Timmissä.

Soittohuoneet

Helmet-kirjastoilla on soittohuoneita, joissa voit pitää bändiharjoituksia. Niitä on Entressessä, Etelä-Haagassa, Isossa Omenassa, Itäkeskuksessa, Lippulaivassa, Maunulassa, Oodissa, Pasilassa, Sellossa, Tikkurilassa ja Töölössä.

Harjoitteluhuoneet varataan Varaamossa (Espoossa ja Helsingissä) ja Timmissä (Vantaa).

Karaoke

Karaokea voit laulaa Tikkurilan, Oodin ja Lippulaivan kirjastoissa.

Soittimet ja tarvikkeet

Helmet-kirjastoilla on paljon erilaisia soittimia, kuten kitaroita, pianoja ja rumpuja. Tarjolla on myös erikoisempia soittimia, kuten banjo, cajon-rummut ja guitalele. Osa soittimista on käytössä vain kirjaston tiloissa. Voit etsiä haluamaasi soitinta kirjoittamalla sen nimen Helmet-hakuun.

Soittimien ja tarvikkeiden haku

Kaipaatko käyttöösi soitinta, jota kirjastolla ei ole? Hankintaehdotuksen voi tehdä myös soittimesta.

Digitointi

Haluatko siirtää vanhoja vinyylejäsi, kasettejasi tai muita analogisia aineistoja digitaalisiksi?

Alta löytyvät digitointivaihtoehtomme ja niitä tarjoavat kirjastot. Laitteita käytetään itsepalveluperiaatteella, mutta kirjaston henkilökunta opastaa niiden käytössä tarpeen mukaan.

 • Vinyylilevystä CD-levyksi: Itäkeskus, Sello, Tikkurila
 • Vinyylilevystä muistitikulle: Oodi, Pasila
 • VHS:ltä DVD:lle: Pasila, Vuosaari, Kauniainen
 • C-kasetista MP3-tiedostoksi muistitikulle: Tikkurila
 • C-kasetista CD-levylle: Itäkeskus
 • Nuotit digitaaliseen muotoon: Oodi, Tikkurila (A3-skanneri)
 • Valokuvat ja filmit digitaaliseen muotoon: Oodi, Tikkurila

Oodin digitointistudiossa voit kääntää videokasetit, äänitteet ja kaitafilmit digitaaliseen muotoon. Tallenna tiedostosi kovalevylle, muistitikulle tai pilveen.

Videoformaatit:

 • VHS / S-VHS
 • Video8 / MiniDV / DVCAM / DVCPRO / HDV / 8 mm kaitafilmi

Ääniformaatit:

 • C-kasetti
 • DCC
 • DAT
 • MiniDisc
 • LP-levy / Vinyylilevy

Opetusta, klubeja ja yhteistyötä

Kirjasto soikoon! Roll FM:n -radiokanavalla

Kysy musiikista

Voit jättää tänne musiikkiaiheisen kysymyksen, johon sinun on ollut vaikea löytää vastausta muualta. Vastaajina toimivat suomalaisten musiikkikirjastojen ammattilaiset. Mitä täsmällisempiä tietoja voit kysymykseesi liittää, sitä helpompi siihen on todennäköisesti vastata.

Jos kysymyksesi koskee tietyssä kirjastossa olevaa aineistoa, saat vastauksen nopeammin ottamalla suoraan yhteyttä tähän kirjastoon.

Jos haluat vastauksen suoraan itsellesi, muista lisätä myös toimiva sähköpostiosoitteesi. Sen avulla voidaan tarvittaessa myös pyytää kysymystä täsmentäviä lisätietoja.

Katso kaikki vastaukset