Haku

Seutuvarastot

Kirjavarasto

Helmet-kirjavarastoon on sijoitettu Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastojen varastoitua aineistoa. Kirjoja ja lehtiä on noin 6 hyllykilometriä eli lähes 220 000 nidettä. Varasto toimii pääkirjastossa Pasilassa.

Helmet-kirjavaraston tehtävänä on säilyttää ja saattaa yleisön käyttöön kulttuurisesti merkittävää, usein loppuunmyytyä aineistoa. Helsingin kaupunginkirjaston pitkän toiminnan aikana kertynyt varastokokoelma on monikielistä. Ensisijaisesti säilytetään kotimaista kirjallisuutta.

Vuonna 2007 kirjavarasto aloitti toimintansa Helmet-kirjastojen (Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastot) yhteisenä seutuvarastona. Suurin osa Kirjavaraston aineistosta on lainattavaa, mutta joukossa on myös käsikirjastokappaleita. Varaston käsikirjastoon kuuluvia julkaisuja ja lehtiä voi käyttää Pasilan kirjaston tiloissa. Helmet-kirjastojen kaikki toimipisteet välittävät varastosta lainoja asiakkailleen.

Kokoelma

Varastokokoelmaan kuuluu yli 220 000 kirjaa ja yli 900:n aikakauslehden vuosikertoja, jotka on sijoitettu 844 m²:n varastotilaan. Luetteloitua aineistoa koskevat tiedot löytyvät Helmet-tietokannasta.

Kirjavarasto palvelee

Avoimet ovet ovat joka keskiviikko klo 15-19 10.1.-22.5.2024, jolloin voit omatoimisesti tutustua kirjavaraston kokoelmaan.

Avoimien ovien ulkopuolella voit tulla Pasilan kirjastoon ja pyytää Pasilan kirjaston henkilökuntaa hakemaan kirjavaraston teokset sinulle Pasilan kirjaston aukioloaikojen puitteissa tai varata kirjavaraston kirjan noudettavaksi lähikirjastostasi Helmet-alueella.

maanantai - torstai 10 - 20
perjantai 10-18 ja lauantai 10-16

Varmista Pasilan kirjaston aukioloajat.

Yhteystiedot

Rautatieläisenkatu 8, sisäänkäynti Kellosilta 9
Puh. (09)31085230

Musiikkivarasto

Helmet-kirjastojen yhteinen musiikkivarasto, on kerännyt vuosien varrella suojiinsa kirjastoissa vähemmän kysyttyä materiaalia. Harvinaisia aarteita voi tilata Tikkurilassa sijaitsevasta holvista mihin tahansa kirjastoon.

Musiikkivaraston uumenissa asustaa harvinaisia herkkuja, joita et ehkä muualta löydä. Oletko koskaan vilkaissut musiikkivaraston tarjontaa? Löytyisikö sieltä se kauan kadoksissa ollut nuoruuden rakkain vinyyli tai c-kassu? Ja mikä olikaan se magein levynkansi, jota et ole pidellyt käsissäsi vuosikausiin?

Musiikkivaraston kokoelma sisältää 32 000 CD-levyä, 12 500 LP-levyä, 900 C-kasettia, 1 000 VHS-kasettia, 750 DVD-levyä, 7 200 musiikkikirjaa sekä 10 600 nuottijulkaisua. Pääosa kokoelmasta on peräisin HelMet-kirjastoista, mutta pieniä määriä on saatu eri puolilta Suomea, myös erikoiskirjastoista.

Musiikkivaraston aineistoa voit lainata mihin tahansa kirjastoon.