Oletko tallentanut muistilistoja, tageja tai valmiita hakuja vanhassa Helmet-haussa? Ota ne talteen ennen 14.5.2024. Lue lisää. Uudessa verkkokirjastossa voit tallentaa suosikkilistoja ja hakuja.

Haku

Kun et pääse kirjastoon

Joustoasiakkuus

Helmet-kirjastoissa on käytössä joustoasiakkuus. Se helpottaa kirjastoasiointia silloin, kun ei pääse käymään kirjastossa.

Kirjastossa käynti voi olla joissakin tilanteissa vaikeaa tai jopa mahdotonta. Esimerkiksi sairaus, vamma tai vaikeus liikkua voivat tehdä kirjastoon pääsystä hankalaa.

Jos sinulla tai läheiselläsi on jokin este henkilökohtaiselle kirjastokäynnille, voitte hakea joustoasiakkuutta. Joustoasiakkuus tarkoittaa, että asiakas valtuuttaa jonkun muun hoitamaan kirjastoasioinnin puolestaan.

Joustoasiakkaiden lainoille ei kerry myöhästymismaksuja eivätkä heidän lainansa mene perintään. Laina-ajat ja uusinnat ovat kuitenkin samat kuin muilla asiakkailla.

Rekisteröidy joustoasiakkaaksi

Joustoasiakkaaksi voi rekisteröityä missä tahansa Helmet-kirjastossa. Rekisteröitymiseen tarvitaan valtuuttajan ja valtuutetun tiedot. Rekisteröitymislomakkeen saa kirjastosta tai Helmet.finna.fi-sivulta Ilmoittautumislomake joustoasiakkaaksi (PDF).

Kotipalvelu tuo kirjat kotiovellesi

Onko sinun hankalaa tulla kirjastoon iän, sairauden tai vamman takia? Oletko liikuntaesteinen? Ota yhteyttä kirjaston kotipalveluun ja kerro, mikä kirjaston tarjonnassa kiinnostaa. Sen jälkeen kirjaston kotipalvelu toimittaa tilaamasi aineiston sinulle suoraan kotiin. Voit myös valtuuttaa jonkun asioimaan puolestasi valtakirjalla.

Ota yhteyttä oman kaupunkisi Kotikirjastoon:

Lue ja kuuntele verkossa

Kirjasto tarjoaa tuhansia kirjoja, äänikirjoja ja lehtiä sähköisessä muodossa. E-aineistoista löytyy muun muassa uutta suomen- ja englanninkielistä kirjallisuutta sekä ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä. Niiden käyttämiseen tarvitset Helmet-kirjastokortin, verkkoyhteyden sekä tietokoneen, tablettilaitteen tai älypuhelimen.

Musiikkia verkossa

Helmet-kirjastot tarjoavat asiakkailleen kolme Naxos-musiikkipalvelua.

  • Naxos Music Library -palvelusta löytyy klassista musiikkia, jonkin verran kansanmusiikkia sekä vanhempaa bluesia ja jazzmusiikkia.
  • Jazzille on oma palvelunsa Music Library Jazz, jossa on tuhansien levyjen kokoelma eri aikakausien jazzia.
  • Maailmanmusiikki löytyy World Music Library -palvelusta.

Palveluihin kirjautumiseen tarvitset Helmet-kirjastokortin.

Medici.tv:n videopalvelussa voit katsella tuhansia huippulaatuisia videoita konserteista, oopperoista ja baleteista sekä dokumentteja ja opetusmateriaalia.

Lisää tietoa E-kirjasto-sivulla.